Picture
I veckan jobbar vi på för fullt mot vår nästa milstolpe den 22:a augusti. En milstolpe där vi har tänkt ha ett antal utkast färdiga som vi väljer en att gå vidare med för att senare skicka in. Vi jobbar idag med fyra utkast som kommer från tidigare skisser och de går under arbetsnamnen:
 • A wonder
 • Destiny
 • Who to Follow
 • I am still with you


Låten Destiny bygger på den text vi fick av vår gemensamma vän och mellofantast. Igår jobbade DeeJayBee med att arrangera kompet till "I am still with you" samtidigt som AnniMe jobbade med text och melodi till "Destiny". Idag är planen att Bee skall ta arrangemanget till "Destiny" en vända till och förbereda det för sånginspelning och AnniMe jobbar med text och melodi till "I am still with you".

Det som har varit väldigt lärorikt med det här projektet är att vi har börjat hitta ett bra sätt att lägga upp arbetet på. Vi börjar hitta en process och roller som passar oss. Den enkla processen är att vi först spelar in en skiss med bara gitarr och sång. Börjar med att spara ned idén. Därefter så tar Bee skissen och "programmerar" ett arrangemang i Logic som sedan AnniMe tar och jobbar vidare med text och melodi på. Så itererar vi mixen igen en vända i Logic för att sedan spela in sången ovanpå den mixen.

Så oavsett om vi kommer vidare eller ej så har vi lärt oss mycket på vägen och har definitiv material till en EP senare i höst.

 


Comments
Leave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin