Picture
Nu finns reglerna för Melodifestivalen 2014 tillgängliga och sammanfattningsvis är det mesta sig likt. En nyhet är att minst 20% av de uttagna bidragen i den ordinarie tävlingen ska vara skrivna av enbart kvinnliga kompositörer eller ha både kvinnliga och manliga kompositörer.

32 bidrag tävlar där 16 bidrag är utvalda av en urvalsjury och 16 bidrag som valts av redaktionen för Melodifestivalen. Urvalsjuryn väljer ut upp till 15 bidrag bland bidragen som skickats in till den ordinarie tävlingen och minst 1 från den allmänna tävlingen. Villkoret för att få skicka in till ordinarie tävlingen är att ha ett tidigare publicerat verk. Detta styrks med att man bifogar ett ISRC-nummer till det verket.

Anmälan sker genom att låtarna laddas upp från 3/9 kl 09:00 till den 18/9 kl 08:59 och de råder en att inte vänta till sista sekunden.

Vår nästa milstolpe är alltså att ha några utkast klara till den 22:a augusti för att då välja vilket vi skickar in. Då vi har verk som är redan publicerade så kommer vi mest troligt att skicka in till den ordinarie tävlingen.

Det börjar dra ihop sig och det är tur vi har 3 veckor semester att se fram emot så vi kan fokusera på låtskrivandet.

Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net
 


Comments
Leave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin