Picture
Att flytta sina gränser och utmana sina egna förmågor är många gånger en process som består av höga toppar och djupa dalar. Från att den ena stunden känna att målet närmar sig till den andra när det känns djupt hopplöst. För oss att lära sig hantera instrumentet som kallas sång är precis detta. Det är verkligen att kliva ut utanför vår bekvämlighetszon.

Det är en process som är obekväm och det enkla vore att aldrig utmana sina egna förmågor. En skön resa av status quo helt enkelt. Å andra sidan så står man också still. Det är garanterat. Det är som att bestämma sig för att springa ett långlopp. Ett lopp längre än vad man sprungit förr. Efter vissa löprundor kan det kännas som att det kommer gå galant och andra gånger som man ärligt undrar vad man gett sig in på. Det är då man behöver komma ihåg varför man gett sig in i det. Antagligen har man en vilja av att få bättre kondition, gå ned i vikt eller bara allmänt må bättre.

För oss med sjungandet är det litegrann likadant. Det enkla vore att bara producera instrumentala låtar eller hyra in sångare eller sångerskor. Men nu vill vi faktiskt lära oss sjunga och även om vi idag inte håller den kvalitet vi själva är nöjda med så måste vi påminna oss själva om detta. Det är en process. En resa. Med både ned- och uppförsbackar.

Nu skulle vi såklart kunna hålla detta för oss själva men då vi lovat er att få följa med på vår resa så kommer ni få ta del av vår övningsproduktion och höra precis var vi befinner oss nu med vår sång. Något vi själva inte är fullt bekväma med.

Men att utveckla sig och bli bättre är sällan en bekväm resa. "No pain no gain" som man säger.

Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net
 


Comments
Leave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin