Picture
Precis som att man behöver öva bakom mixerbordet ibland så behövs det övning för att bli bättre på att sjunga. Igår hade vi en helkväll där vi körde igenom några av de övningsmoment vi har fått vid våra lektioner. Övningar som är till största del fokuserade helt på att kontrollera de muskler som är inblandade. Det känns lite som de "wax on - wax off"-övningar Karate Kid får göra i filmen med samma namn.

Förutom de här tekniska övningarna fortsatte vi att jobba med vår text till Bound to Live. Ändrade lite fraser så att det blir ett bättre flyt i sången och utrymme för att hämta in mer luft (dvs andas) på rätt ställen. Det är betydligt svårare än man tror att få till en bra sångtext då det inte bara är rytm, takt och ton som skall passa in i det budskap du vill ge utan det skall även passa in med kapaciteten hos den som skall sjunga. I det här fallet vi själva.

Vi avslutade kvällen med att sjunga till våra favorit sing-a-long låtar och tog i så vi väckte grannens unge (tror vi). Men det är en enormt härlig känsla när man tar i och får det tryck och stöd som behövs så att det faktiskt låter bra. Helt utmattade så kände vi oss nöjda med detta riktigt bra träningspasset. Imorgon är det dags för sånglektion igen och vi får antagligen fler övningar att ta med oss.

Till er som följer vår blogg, på återhörande! Till nya läsare, välkommen!

 


Comments
Leave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin