Picture
Vi är väl medvetna om att det var längesedan vi uppdaterade er här på bloggen men till saken hör det att vi har haft fullt upp med både singelsläpp, påskledighet och längtan efter vår. Lite produktiv har vi ändå varit så vi kan åtminstone bjuda på en kort sammanfattning av vad vi har gjort.

Under Mars månad så jobbade vi mycket med vår singel Check Your Six som vi planerade att släppa nu i April. Förutom titelspåret så har vi en remasterad version av Be No Daemons då DeeJayBee inte var helt nöjd med den version som finns ute. En lärdom att inte släppa iväg något för tidigt helt enkelt. Vi ser de här produktionerna som bra övningar inför skapandet och produktionen av vårt bidrag. Ett sound som andas A&B Creative Duo börjar komma på plats och vi har valt att kalla det för "Synthetic House" då det har struktur och inslag från den populära housemusiken men har ett mer avskalat synthsound men ändå med mycket energi. Ni kan lyssna på hela Check Your Six här och den kommer inom några veckor på Spotify, iTunes och Beatport.

Under påskhelgen när vi besökte våra familjer så passade vi även på att packa med oss laptop, det mobila keyboardet och hörlurar och gjorde en låt med inslag av samplingar av Loreen's vinnarlåt Euphoria. En låt med vårt sound som vi provade att lägga in i vårt senaste mixtape på ett passande ställe. Det är alltid intressant att prova se var ens låt passar in i ett helt set och i jämförelse med andra låtar i samma eller liknande kategori. 
Vad gäller sångövandet så fick det ta en liten paus om vi inte räknar med det inslaget AnniMe bidrar med i låten Check Your Six men vi har bokat in en sånglektion med en sångpedagog nästa vecka faktiskt. Vi får nog anledning att återkomma till detta mer under april. En månad som vi kommer fokusera mer på sjungandet för tiden börja verkligen springa iväg.

Vi har förresten även hunnit med att fixa till vår hemsida lite så nu är den lite mer "clean". Igen har vi Tomas Rapp (som inte har någon hemsida att länka till än) att tacka för de fina fotografierna och vi ser fram emot en ny plåtning under våren. I utomhusmiljö är tanken den här gången.
 


Comments
Leave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin