Picture
För att förstå vilka förutsättningar och regler som gäller har vi tittat på regelverket för Melodifestivalen 2013. Reglerna kring hur bidragen väljs ut brukar justeras från år till år men vi tror att det mesta av grundreglerna är densamma och att årets upplaga är den mest rättvisande för hur nästa års upplaga av tävlingen kommer se ut. Låt oss i detta inlägg gå igenom de grundläggande reglerna.

I tävlingen tävlar 32 bidrag varav 16 är utvalda av en urvalsjury och 16 av redaktionen för Melodifestivalen. Urvalsjuryn väljer bland de bidrag som anmält sig till Ordinarie tävlingen eller Allmänhetens tävling.

Bidrag till den Ordinarie tävlingen behöver text och musik vara skriven av minst en upphovsman som har haft ett annat musikverk utgivet. Det är obligatoriskt att ange en ISRC-kod från ett tidigare utgivet verk. För årets tävling så var anmälan öppen under perioden 3-17 september 2012.

Till Allmänhetens tävling lämnas bidrag där upphovsman ej tidigare har haft ett annat musikverk utgivet. Perioden för anmälan förra året var densamma som för Ordinarie tävlingen.

Så den första frågan vi bör ställa oss själva är. Till vilken tävling ska vi anmäla oss?

Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net
 


Comments

02/05/2013 12:58pm

Bra fråga. Spontant låter det som att den Ordinarie tävlingen är tuffare, då man slåss mot etablerade namn, och där namnet i sig kan innebära en fördel. Samtidigt är det säkert fler konkurrenter i den allmänna tävlingen. Å andra sidan lär kvaliteten vara lika ojämn som i uttagningarna till idol. Och då sticker ett bra bidrag ut desto mer.

Jag tror att ni har störst chans att briljera i den allmänna tävlingen.
Men jag är tacksam att det inte är jag som behöver välja :-)

Reply
abcduo
02/05/2013 1:13pm

Att fokusera på en bra låt låter som ett bra fokus oavsett. Vi bordlägger detta beslut så länge :)

ReplyLeave a Reply

  Mixit Mello?

  Vi vill inspirera fler till Mixit genom att sikta högt och visa att det går att mixa det bästa av två världar!

  Därför har vi bestämt oss för att skicka in ett bidrag till Melodifestivalen 2014 och här får ni följa vår väg dit.

  http://abcd.mxt.se/

  Arkiv

  August 2013
  July 2013
  June 2013
  May 2013
  April 2013
  February 2013
  January 2013

  Kategorier

  All

  Twitter

  « »

  Mixtapes

  Follow on Bloglovin